Bastion Film Festival ponúkne divákom 11 krátkych filmov

26.07.2009 Prešov

Prešov 26. júla (TASR) – Dovedna 11 filmových diel si budú môcť pozrieť Prešovčania v rámci premiérového ročníka filmového festivalu slovenskej a zahraničnej krátkometrážnej tvorby s názvom Bastion Film Festival.
Ako uviedla pre TASR hovorkyňa radnice v Prešove Katarína Pirohová, podujatie je súčasťou Prešovského kultúrneho leta a bude sa konať 27. a 28. júla na Bašte pri františkánoch.
Okrem slovenských diváci uvidia aj ďalšie nemecké či americké filmy, ktoré už získali medzinárodné ocenenia. Na prvý večer je pre záujemcov pripravených spolu sedem diel. Podujatie odštartuje film Mira Rema \"Studený spoj\", po ňom bude nasledovať snímka \"FLUG\" od režiséra Petra Kišantala, ktorý za ňu získal ocenenia na festivale Azyl 2008. Pravdepodobne najväčším lákadlom prvého dňa bude 30-minútový film \"On the Line\" od Retta Caffiho, ten sa môže pýšiť nomináciou na amerického Oscara.
Na druhý festivalový večer sú naplánované štyri filmové predstavenia. Diváci sa môžu tešiť napríklad na triler Petra Leibitzera \"UNNAMED\", ktorý vyhral hlavnú cenu festivalu amatérskych filmov Cineamy 2008, a na premiéru 35-minúrovej vojnovej drámy Erika Bošnáka \"Labyrint osudu\".
V programe oboch festivalových dní sú naplánované aj besedy s režisérmi a scenáristami niektorých prezentovaných diel. Utorkový večer obohatí hudobné vystúpenie známeho prešovského gitaristu Davida Kollára.
Premietanie sa na prešovských historických hradbách začína krátko po zotmení, približne o 21.00 h. Pirohová upozornila, že v prípade nepriaznivého počasia, predovšetkým za silného vetra, sa predstavenia konať nebudú.
 

Vyberte región